Το premium ελαιόλαδο "Αέλια" έχει βαθύ πράσινο χρώμα και ξεχωριστή φρουτώδη γεύση. Προέρχεται αποκλειστικά από την κορωνέικη ποικιλία, μια ποικιλία ελιών που επικρατεί στην περιοχή της Μάνης και κάνει το λάδι της περιοχής μας διάσημο σε όλο τον κόσμο.
Η αγάπη μας για τη φύση και τις φυσικές μεθόδους καλλιέργειας και υγιεινής διατροφής μας οδήγησε στο να δημιουργήσουμε ένα προϊόν για το οποίο περηφανευόμαστε για την αγνότητα του και τη συμβολή του στην υγεία και την ανθρώπινη ευεξία. Είναι πιστοποιημένο βιολογικό προϊόν με κωδικό πιστοποιήσης ΒΙΟ4400003. Για τη βελτίωση της απόδοσης χρησιμοποιούνται μόνο φυσικά βελτιωτικά εδάφους και συγκεκριμένα το πέτρωμα ζεόλιθος.
Το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο "Αέλια" παράγεται στο Γύθειο Λακωνίας σε ελαιώνες που βρίσκονται στην παραλία Μαβοβούνι. Η οξύτητα στην περιοχή μας είναι πολύ χαμηλή, ενώ το "Αέλια" φτάνει μόνο το 0,25%. Η ετήσια παραγωγή μας είναι περιορισμένη καθώς δίνουμε προσοχή στην ποιότητα και όχι στην ποσότητα. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο συλλέγουμε τα φρούτα νωρίς, όσο οι ελιές είναι ακόμα πράσινες. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να πάρουμε ένα προϊόν που διατηρεί όλες τις βιταμίνες της ελιάς και έχει περισσότερες φαινόλες.
Ο ημερήσιος καρπός συλλέγεται έως τις 4 το απόγευμα. Μετά οδηγείται κατευθείαν στο πιστοποιημένο για βιολογικά προϊόντα ελαιοτριβείο και πιέζεται εν ψυχρώ εντός της ημέρας.
Το λάδι που θα παραχθεί κάθε μέρα φυλάσσεται σε δεξαμενή σε σκοτεινό μέρος μέχρι τη στιγμή που θα φιλτραριστεί και θα τοποθετηθεί σε δοχεία των 5lt και 0.75lt. Κατά αυτόν τον τρόπο δημιουργείται φυσική καθίζηση των στερεών υπολλειμάτων που προέρχονται από την σύνθλιψη της σάρκας της ελιάς και εν συνεχεία το ελαιόλαδο φιλτράρεται ώστε να μην μείνουν υπολλείματα κατά την αποθήκευση.
Οι συστάσεις μας για τη διατήρηση του ελαιολάδου “Aelia” στο σπίτι σας είναι να διατηρείτε τα δοχεία σε σκοτεινό και δροσερό μέρος ώστε να αποφευχθεί οποιαδήποτε οξείδωση. Το ελαιόλαδο δε λήγει αφού είναι από μόνο του φυσικό συντηρητικό, αλλά προτείνεται να καταναλώνετε εντός 2 ετών.