3 (1)3 (1)

ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΑΕΛΙΑ

αγνά προϊόντα που συμβάλλουν θετικά στην υγεία

Επισκεφθείτε το e-shop μας
2 (1)2 (1)

ΕΚΛΕΚΤΟ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ ΠΑΡΘΕΝΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ

ασημένιο μετάλλιο για προϊόν με υψηλές φαινόλες με ισχυρισμό υγείας

Δείτε τις συσκευασίες μας
1 (1)1 (1)

ΒΙΟΛΟΓΙΚΕΣ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΕΣ ΕΛΙΕΣ ΑΕΛΙΑ

Δώστε γεύση στο τραπέζι σας

Δείτε τις συσκευασίες μας

Premium Βιολογικό Έξτρα Παρθένο Ελαιόλαδο

αγουρέλαιο 2019

Το βιολογικό έξτρα παρθένο ελαιόλαδο “Aelia” έχει βαθύ πράσινο χρώμα και ξεχωριστή φρουτώδη γεύση. Προέρχεται αποκλειστικά από την ποικιλία Κορωνέικη, μια ποικιλία ελιάς που επικρατεί στην περιοχή της Μάνης και κάνει το λάδι της περιοχής μας ξακουστό σε όλο τον κόσμο.

Αρχικά, η αγάπη μας για τη φύση και τις φυσικές μεθόδους καλλιέργειας, μαζί με την υγιεινή διατροφή μας οδήγησαν στη δημιουργία ενός προϊόντος για το οποίο υπερηφανευόμαστε για την αγνότητα του και τη συμβολή του στην υγεία και την ανθρώπινη ευημερία. Επιπλέον, είναι ένα πιστοποιημένο βιολογικό προϊόν με κωδικό πιστοποίησης BIO4400003. Χρησιμοποιούμε μόνο φυσικά βελτιωτικά εδάφους, όπως το φυσικό πέτρωμα ζεόλιθου για τη βελτίωση της απόδοσης των δένδρων μας. 

Επιπλέον, παράγουμε το βιολογικό εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο "Αέλια" στο Γύθειο Λακωνίας σε ελαιώνες που βρίσκονται στην παραλία του Μαυροβουνίου. Η οξύτητα στην περιοχή μας είναι πολύ χαμηλή, ενώ το "Αέλια" φέτος άγγιξε μόλις το 0.38%, ενώ το όριο για το έξτρα παρθένο εαιόλαδο είναι 0.8%. Δίνουμε μεγάλη σημασία στην ποιότητα και όχι στην ποσότητα, οπότε περιορίζουμε την ετήσια παραγωγή μας σε περίπου 3.000 κιλά. Αυτός είναι ο λόγος που συλλέγουμε τον ελαιοκαρπό νωρίς όσο οι ελιές είναι ακόμα πράσινες. Ως αποτέλεσμα, παίρνουμε ένα προϊόν που διατηρεί όλες τις βιταμίνες της ελιάς και περισσότερες φαινόλες.

Πιστοποιήσεις και Διακρίσεις

Το premium ελαιόλαδο Aelia είναι πιστοποιημένο ως βιολογικό προϊόν. Επιπλέον, βραβεύτηκε με αργυρό μέταλλο για την ειδική σύνθεσή του ως φαρμακευτικό προϊόν από τη φαρμακευτική σχολή του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Συγκεκριμένα, η ανάλυση έδειξε ότι τα επίπεδα της ελαιοκανθάλης είναι ανώτερα του μέσου όρου των δειγμάτων διεθνούς δειγματοληψίας ελαιολάδων που συμπεριλήφθησαν στη μελέτη που πραγματοποιήθηκε στο University of California, Davis.

Κατά συνέπεια, η ημερήσια κατανάλωση 20 g από το δείγμα που αναλύθηκε παρέχει 8,82 mg τυροσόλης και παραγώγων υδροξυτυροσόλης. Συγκεκριμένα, τα ελαιόλαδα που περιέχουν >5 mg ανά 20 g ανήκουν στην κατηγορία των ελαίων που προστατεύουν από την οξείδωση των λιπιδίων του αίματος. (σύμφωνα με τον κανονισμό 432/2012 της Ευρωπαϊκής Ένωσης)

Ποιοί είμαστε?

Το βιολογικό έξτρα παρθένο ελαιόλαδο Aelia παράγεται από την Ηλιάνα Ζαφειράκου και τον Δημήτρη Τσίτο που ζουμε στο Γύθειο εδώ και μερικά χρόνια. Και οι δυο σε διαφορετικές στιγμές αποφασίσαμε να αφήσουμε την Αθήνα και να ζήσουμε στην επαρχία. Η αγάπη μας για τη φύση και η ευημερία που μας δίνει η επαφή μαζί της, μας κινητοποιεί στο να προσπαθούμε συνεχώς να βελτιώσουμε την ποιότητα του ελαιολάδου που παράγουμε και ταυτόχρονα να χρησιμοποιούμε μεθόδους καλλιέργειας και φροντίδας του χωραφιού με κύριο γνώμονα το σεβασμό προς τη φύση.

Εν κατακλείδι, το όνομα Αέλια προέρχεται από το όνομα της πρώτης μας κόρης που γεννήθηκε τον Ιανουάριο του 2017.

  • Rpt

    Ηλιάνα Ζαφειράκου

  • Dav

    Δημήτρης Τσίτος